Index

Full Version: Boot option not showing after installation
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
I tried to install Netrunner 15 on to my laptop.

I wanted to do a dual-boot of Netrunner and Windows 8.1 on it but after I installed Netrunner, it just booted straight back to Windows, and when I booted into my BIOS, I couldn't find Netrunner as a boot option either, just the LiveUSB I used, my DVD drive, and Windows Boot Manager.

I used UNetBootin to create the LiveUSB, but I didn't see till later that this site has ImageWriter or Rufus as the LiveUSB creator, does it really matter?
Netrunner 15 does not offer UEFI support. So if you are running UEFI it won't show up. You need to install it in bios compatibility mode to boot it after successful install.
(5th March 2015, 21:52)leszek Wrote: [ -> ]Netrunner 15 does not offer UEFI support. So if you are running UEFI it won't show up. You need to install it in bios compatibility mode to boot it after successful install.

So I have to install it in CSM? Or it doesn't matter?
Yes installing in CSM should work then. It should give you a legacy boot option then (shown in your efi boot hopefully)
(5th March 2015, 22:25)leszek Wrote: [ -> ]Yes installing in CSM should work then. It should give you a legacy boot option then (shown in your efi boot hopefully)

So I installed it with CSM enabled, I can see the LiveUSB but I can't see the NetRunner boot option.
(6th March 2015, 1:16)silver_android Wrote: [ -> ]
(5th March 2015, 22:25)leszek Wrote: [ -> ]Yes installing in CSM should work then. It should give you a legacy boot option then (shown in your efi boot hopefully)

So I installed it with CSM enabled, I can see the LiveUSB but I can't see the NetRunner boot option.

You would need chroot into your installed system and rebuild / install grub since you installed it under UEFI the first time.
(6th March 2015, 1:47)AJSlye Wrote: [ -> ]
(6th March 2015, 1:16)silver_android Wrote: [ -> ]
(5th March 2015, 22:25)leszek Wrote: [ -> ]Yes installing in CSM should work then. It should give you a legacy boot option then (shown in your efi boot hopefully)

So I installed it with CSM enabled, I can see the LiveUSB but I can't see the NetRunner boot option.

You would need chroot into your installed system and rebuild / install grub since you installed it under UEFI the first time.

So how would I do that?
Luckily for you, under Ubuntu there is a utility you can use to fix this issue for you:
https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
(6th March 2015, 1:52)AJSlye Wrote: [ -> ]Luckily for you, under Ubuntu there is a utility you can use to fix this issue for you:
https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
it says it doesn't work in CSM mode but I can't boot the LiveUSB unless i'm in CSM mode
so there's no way to fix it? Sad
The links I provided should be able to guide you in installing Netrunner 15 on your system along side Windows 8.
I'm confused because the other moderator said the only way for Netrunner to show up is in CSM, so like which is it...? o.O
Netrunner 15 is based on Kubuntu 14.10, so I would believe the official Ubuntu sources.
This might also be helpful: https://www.youtube.com/watch?v=wo2k8pO4O_Y
There is no UEFI support in Netrunner 15. That does not mean it isn't achievable to boot on it. But I don't think it will work out of the box.

Netrunner should be bootable in CSM mode. The main problem will be Windows I guess that refuses to boot in CSM. Modern UEFIS allow to choose in the boot menu to boot a partition in CSM or use UEFI for that. If your board UEFI does not support this then you are out of luck
Pages: 1 2